Muhteşem Kalabalık, Muhteşem Açılış

Muhteşem Kalabalık, Muhteşem Açılış

– Şahiner’den rakiblerine hodri meydan !

Sungurlu Belediye Başkanlığı tarafından eski stadyumun bulunduğu alanı ve eski şehir parkıyla stadyumun arasında kalan yolu içine alacak şekilde, 16 bin 703 metrekarelik bir alana yapılan Kentpark için muhteşem bir açılış töreni düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı açılış töreninde ünlü sanatçıların şarkılarıyla törene katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Akşam 17:30’da İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İlçe Başkanı Fazlı Koçak, belediye başkan yardımcıları, önceki dönem meclis üyeleri, yeni dönem il genel ve belediye meclis üyesi adayları birlikte Kentpark’a gelen Başkan Şahiner, dualar ve kurban kesimiyle Kentpark’ın açılışını gerçekleştirdi.

– Hakkımı helal etmiyorum

Önceki dönem ve yeni dönem il genel ve belediye meclis üyelerin tanıtıldığı açılış töreninde Başkan Şahiner gündeme dair sert açıklamalarda bulundu. Şuan ki park hayaldi diyerek sözlerine başlayan Şahiner, “Hatırlarsanız toprak sahaya çocuklarımızı dahi spor yapmaya yollamıyorduk. Stadımızı yaptık, bu toprak sahayı da sizlerin hizmetine sunduk. Yapamazsın, yetiştiremezsin dediler. Önce Cenabı Allah’a daha sonra sizlere güvendik. Ve yetiştirerek sizlerin hizmetine sunduk. Onlar şuanda parkın orada ki çalıların arkasından gizli, saklı, utanarak dinliyorlar. Fitneden uzak durduk, dedikodudan uzak durduk. Hele hele de iftiradan uzak durduk. Onlar acımasızca bizlere her şeyi söylediler. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Cenabı Allah’ın huzurunda onlarla hesaplaşacağız” dedi.

– Allah sizleri ıslah etsin

Seçimi alamayacaklarını anlayınca işi dedikoduya, fitneye, fesada başvurdular diyen Şahiner, “Ama bizim bunlara karnımız tok. Çünkü bizim yanımızda sizler varsınız. Bize güvenen insanların başının dik gezmesi için çalıştık. Allah sizleri bizim yanımızdan eksik etmesin. Yapamayacak dedikleri ne varsa bizler yaptık. O kadar engellemelere rağmen, biz şunu söyledik. Biz inandık ta çıktık bu yola. İnancımızdan hiç bir zaman kaybetmedik. Allah’a çok şükür bu inancımızla, yapmış olduğumuz hizmetleri sizlerin hizmetine sunduk. 31 Mart gelip geçecek. İnsan utanacağı, sıkılacağı hiç bir şeyi söylemez. Ama ben onlara şunu söylüyorum. Allah sizleri ıslah etsin. Her yerde tehdit, her yerde baskı yapıyorlar. ama benim insanım baskıya, tehdide boyun eğmez. 31 Mart’ı kaybedeceklerini anladılar. Yaptırdıkları ankette %65 biz, %35 onlar çıktı.” dedi.

– Biraz şerefiniz varsa şu kalabalığı çekinde gazetenizde yayınlayın

Basında dahi bizim hakkımızda olmadık kelimeler söylüyorlar diyen Şahiner, “Azıcık biraz gururunuz varsa, azıcık biraz şerefiniz varsa azıcık onurunuz varsa, ananız erkek doğurduysa gelin şu kalabalığı çekinde gazetenizde yayınlayın. Benle yola çıkan hiç bir arkadaşımı kimseye yedirmedim, kimseye de yedirmem. Onlarda benim yanımda dim dik durdular. Ama baktılar fitne, fesatta işe yaramıyor tehditlere başvurdular. Tehditlerde işe yaramıyor” diye konuştu.

– Sungurlu’yu Amerika’ya satıp, 2 tane de füze sistemi kurdurmuşuz

Şahiner, “Geçen gün bir ablamız kan ter içinde yanıma geldi. Sana bir şey soracağım Allah için bana doğruyu söyle dedi. Günümüz vardı ve AKP’nin Kadın kolları geldi. Kadir Şahiner Sungurlu’yu Amerika’ya sattı, 2 tane de füze sistemi kurdurdu. Ablam inanmış. Ben nasıl Amerika’ya Sungurlu’yu satacağım, 2 tane de füze sistemi kuracağım. Bu kadar fütursuzca yalana başvuruyorlar. Ama biz abdestimizden eminiz, çiğ et yemedik, karnımız ağrısın” dedi.

– Helalı haramı bilmeyenlerin benim yanımda işi yok

28 soruşturma geçirdik ve hepsinden tertemiz çıktık diyen Şahiner, “Allah onları bundan dolayı ıslah etsin dedim. Zorlarına gidiyor. Belediyeden 70 tane adam çıkardığımı söylüyorlar. Belediyeden çıkardığım 23 kişi. Bunun 15’i belediyeye gelmeden, Ankara, İstanbul’da Çorum’da oturup her ay maaşını alan insanlar. Çalışmadan haram parayı kursağına koyan insanlar. Benim personelim akşam 9’a 10’a kadar çalışıp helal para götürüyorlar evlerine. Ama onlar 2,5 sene çalışmadan para almışlar. 7,8 tanesi de her ay 10 gün çalışıp, 20 gün rapor alan işçileri çıkardım. İkaz ettiğim halde aynısını tekrar ettikleri için çıkardım. Bende hepsine kökten rapor verdim.Helalı haramı bilmeyenlerin benim yanımda işi yok” dedi.

– İspatlarsan bu memleketi terk etmezsem namerdim. İspatlayamazsan sen terk etmezsen namertsin

Şahiner, “Utanmadan, sıkılmadan şimdi de Belediye’ye her ay 110 trilyon para geldiğini söylüyorlar. Bunu Mevcut Belediye Başkan adayı İlyas Özkan söylüyor. 10 trilyonu harcıyormuşuz, geri kalan 100 trilyonun nereye gittiği belli değilmiş. 110 trilyonun ne olduğunu kendisi bilmiyor, aklı yetmiyor. Her zaman diyorum ben senin ancak hormonlu domates ve patlıcana aklın yeter. Millete ancak hormonlu domates yedirirsin sen ancak. 110 trilyonu Çorum’un tüm ilçeleri dahil, Tokat’ı, Kırıkkale’si, Çankırı’yı bir araya getirsen 110 trilyon etmez. Sen önce utanacaksın. 86 trilyon ile belediyeyi devredeceksin, bir kuruş kredi kullanmadan bu kadar hizmeti yapıyoruz, ve borcuda 70 trilyona düşürüyoruz. Ve yemin ediyorsun 110 trilyon para geliyor diye. Bende sizin huzurunuzda yemin ediyorum. Eğer 110 trilyon para geliyorsa, şu dakika bu memleketi terk etmezsem namerdim, sen terk etmezsen sen namertsin. Hodri meydan” dedi.

– Ben Alacalı değilim. Sungurlu’da doğdum, Sungurlu’da öleceğim

Sungurlu’nun huzurunu bozacak hiç bir şeye müsaade etmem diyen Şahiner, “Bakın Alaca’da huzur bırakmadılar. 4 bin tane Suriyeli Alaca’da, 17 bin tane de Çorum’da. Beni şikayet ediyorlar. Bir evde 20 tane Suriyeli var, mahalleyi kasıp, kavurmuş. Kaçak su kullanıyor. Belediye ekipleri de buna müdahale oluyor ve Sungurlu Belediyesi Suriyelileri rahatsız ediyor diye beni şikayet ediyorlar. Buna müsaade etseydik şuan Sungurlu’da 10 bin Suriyeli olurdu. Vatanını bilmeyen namusunu bilmez. Ben Alaca’da doğmadım, Osmancık’ta doğmadım, Çorum’da doğmadım. Ben Sungurlu’da doğdum ve Sungurlu’da öleceğim” dedi.

– Kulun huzurunda hiç bir zaman eğilmedim

Şahiner, “Bakın şu arkamda bir yolumuz var. Bu yolu bile kapattırmaya uğraşıyorlar. Çevre yolu kurdurmaya uğraşıyorlar. O kadar tehdit ediyorlar imzalamıyorum. Hapisle bile tehdit ettiler imzalamadım, yine de imzalamayacağım. Bu yol kapanırsa Sungurlu en az 10 bin 15 bin göç verir. Buda Sungurlu’ya hainlik demektir. Ben burada olduğum sürece, Allah ta canımı sağ ettiği sürece kimsenin de gücü yetmeyecek. Allah’tan başka da bana kimsenin gücü yetmez. Allah’ın huzurunda eğildim, kulun huzurunda hiç bir zaman eğilmedim. Allah kimseyi de eğdirmesin” ifadelerini kullandı.

Önceki

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum